It is currently Sun Sep 22, 2019 10:39 am


The forum is READ ONLY. Please direct any future discussions to our Facebook page


 Page 2 of 2 [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Wed Mar 11, 2009 8:09 pm 
Trial
Trial

Joined: Fri Jan 16, 2009 4:08 pm
Posts: 2
Location: Bakersfield, California
I never said I couldn't buy.. I just said they weren't working.. If I was a programmer I would try the game myself and make sure I could buy aaaannnnnnddddd sell bbbbeeeeffffforrrrreeeee IIIIIIIII rrrrrreeellllllleeeeaaaassssseeeeddddddd...


Clear enough?


EDIT:
BTW.. I get the feeling you don't like my attitude.. Well, now we're even.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Wed Mar 11, 2009 8:43 pm 
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Feb 19, 2003 12:17 pm
Posts: 2619
Cephus wrote:
I never said I couldn't buy.. I just said they weren't working.. If I was a programmer I would try the game myself and make sure I could buy aaaannnnnnddddd sell bbbbeeeeffffforrrrreeeee IIIIIIIII rrrrrreeellllllleeeeaaaassssseeeeddddddd...


Clear enough?


EDIT:
BTW.. I get the feeling you don't like my attitude.. Well, now we're even.


But as I said there wasn't any details. And since I know PJ a little better than you do, I know he tested it and it prob worked for him when he tried. The trading code is extremely complex and he should be congratulated in getting it working. It hurts my head thinking what he had to do to get it working with the number of additional commodities not to mention the fact some take more holds that the others do.

Sounds like we need to bring back the bug reporting links to make solving issues a little easier.

Help us, help you.



_________________
My Blog: http://tarnusharten.aatraders.com
My Tech Blog: http://www.bswebdev.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Sat Mar 14, 2009 3:44 pm 
AA Mega-Trader
AA Mega-Trader
User avatar

Joined: Thu Sep 18, 2003 2:20 am
Posts: 323
Location: Rotorua, New Zealand
I am not sure at what stage the new ports are at???

I have bought Bio Medical and have found a port that is 'buying' them, but no trade will happen.
I am trying to sell energy and bio medical which the port can buy, but on completing the trade I get a screen that states:

Port Trading
Click here to return to the main menu.
and no trade happens. :?

The sector is: Q16M88Q
I have tried from some other sectors as well.
It looks like I am stuck with a hull load of Bio Medical that I now can't remove. :(

cheers



_________________
Alf (Alien life form)
http://www.cole.gen.nz
Rotorua, New Zealand
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Sun Mar 15, 2009 2:22 am 
Developer
Developer
User avatar

Joined: Wed Feb 19, 2003 6:07 pm
Posts: 2930
It should work now. When selling it wasn't taking into account the number holds each item used.



_________________
PJ's Annoyingly Useless Blog
ADOdb Lite
Template Lite
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Sun Mar 15, 2009 11:47 am 
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Feb 19, 2003 12:17 pm
Posts: 2619
Panama Jack wrote:
It should work now. When selling it wasn't taking into account the number holds each item used.


Not quite, attached is a trade I was trying to do at port P27O17S

It would only let me buy and not sell.


Attachments:
screen.jpg
screen.jpg [ 61.26 KiB | Viewed 8270 times ]

_________________
My Blog: http://tarnusharten.aatraders.com
My Tech Blog: http://www.bswebdev.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Sun Mar 15, 2009 4:22 pm 
Trial
Trial

Joined: Fri Jan 16, 2009 4:08 pm
Posts: 2
Location: Bakersfield, California
Here is what is happening now at the trading ports.


Port Trading
- Free: 0
trade_ore - 9708209 - trade_ore
Sell to port ore - Free: 9708209 - Cargo Amount: -9708209 - Port Amount: 100000000

trade_goods - 0 - trade_goods
Sell to port goods - Free: 9708209 - Cargo Amount: 0 - Port Amount: 100000000

trade_colonists - 0 - trade_colonists
Sell to port colonists - Free: 9708209 - Cargo Amount: 0 - Port Amount: 100000000000

trade_construction_equipment - 0 - trade_construction_equipment
Buy from port construction equipment - Free: 9708209 - Cargo Amount: 0 - Port Amount: 60000000

Free: 9708209

Results for this trade
You sold Ore: 9,708,209 @ 99 964,792,796
You sold Goods: 0 @ 155 0
You sold Colonists: 0 @ 10 0
You bought Construction equipment: 0 @ 250 0
Cost 964,792,796 Credits

(mysql): UPDATE aatrade_ship_holds SET amount=GREATEST(amount+-9708209, 0) WHERE hold_id=1555
Error (0):

(mysql): UPDATE aatrade_ship_holds SET amount=GREATEST(amount+0, 0) WHERE hold_id=1554
Error (0):

(mysql): UPDATE aatrade_ship_holds SET amount=GREATEST(amount+0, 0) WHERE hold_id=1553
Error (0):

(mysql): UPDATE aatrade_ship_holds SET amount=GREATEST(amount+0, 0) WHERE hold_id=6080
Error (0):

(mysql): UPDATE aatrade_universe_ports SET trade_date='2009-03-15 16:18:19', commodity_price=63.6416833687, commodity_amount=greatest((commodity_amount-abs(-9708209)), 0) WHERE data_id=16859
Error (0):

(mysql): UPDATE aatrade_universe_ports SET trade_date='2009-03-15 16:18:19', commodity_price=117.604358703, commodity_amount=greatest((commodity_amount-abs(0)), 0) WHERE data_id=16858
Error (0):

(mysql): UPDATE aatrade_universe_ports SET trade_date='2009-03-15 16:18:19', commodity_price=5, commodity_amount=greatest((commodity_amount-abs(0)), 0) WHERE data_id=16857
Error (0):

(mysql): UPDATE aatrade_universe_ports SET trade_date='2009-03-15 16:18:19', commodity_price=2075.2745438808, commodity_amount=greatest((commodity_amount-abs(0)), 0) WHERE data_id=16856
Error (0):
Trade completed.



Click here to return to the main menu.
(mysql): SELECT player_id from aatrade_players WHERE (1237155499 - UNIX_TIMESTAMP(aatrade_players.last_login)) / 60 < 5 and email NOT LIKE '%@npc' and player_id > 3 and logged_out='N' and floor(8020 / 60) <= 480
Error (0):

(mysql): SELECT last_run FROM aatrade_scheduler WHERE sched_file ='sched_turns.inc'
Error (0):

(mysql): SELECT COUNT(ID) as total FROM aatrade_messages WHERE recp_id='19' AND notified='N'
Error (0):


BTW, congrats on getting this awesome update written and working so well!!!


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Sun Mar 15, 2009 5:00 pm 
Developer
Developer
User avatar

Joined: Wed Feb 19, 2003 6:07 pm
Posts: 2930
Accidentally left the debugging turned on.

CONGRATULATIONS CEPHUS! :joshers:

You have won an Award!!!


Attachments:
File comment: Special Award for all the help given by Cephus to the Developers in the past month.
Horses-Ass-Award.gif
Horses-Ass-Award.gif [ 44.5 KiB | Viewed 8475 times ]

_________________
PJ's Annoyingly Useless Blog
ADOdb Lite
Template Lite
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Sun Mar 15, 2009 8:57 pm 
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Feb 19, 2003 12:17 pm
Posts: 2619
So far so good. I haven't run into any new problems. Trades are working, trade routes are working. I haven't tried a planet to port yet for new commodities. But all is working great so far!!!



_________________
My Blog: http://tarnusharten.aatraders.com
My Tech Blog: http://www.bswebdev.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Mon Mar 16, 2009 12:51 pm 
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Feb 19, 2003 12:17 pm
Posts: 2619
New set of issues:

I have managed to find a planet that will build Bio Weapons.

#1 The first issue is the percentage of colonists I can assign to work can go above 100% as it shows credit percentages at the same. So I have 71% col working on bio weapons, AND 71% working on credits.

#2 Planet transfer screen will not let me transfer new commodity as it doesn't even show on the planet transfer screen.

#3 Planet report that shows all the numbers of commodities does not have an extra column for the new commodity.

I will keep looking, but this is it so far.



_________________
My Blog: http://tarnusharten.aatraders.com
My Tech Blog: http://www.bswebdev.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Mon Mar 16, 2009 5:13 pm 
Trial
Trial

Joined: Fri Jan 16, 2009 4:08 pm
Posts: 2
Location: Bakersfield, California
LOL.. thanks PJ.. I'll take that as a compliment coming from the likes of you !! =)


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Federation Trade Agreements Announced
PostPosted: Mon Mar 16, 2009 7:24 pm 
Trial
Trial

Joined: Fri Jan 16, 2009 4:08 pm
Posts: 2
Location: Bakersfield, California
but .... actually, I was taking Tarnus' advice (being specific and complimentary)..

[quote}But as I said there wasn't any details. And since I know PJ a little better than you do, I know he tested it and it prob worked for him when he tried. The trading code is extremely complex and he should be congratulated in getting it working. It hurts my head thinking what he had to do to get it working with the number of additional commodities not to mention the fact some take more holds that the others do.

Sounds like we need to bring back the bug reporting links to make solving issues a little easier.

Help us, help you.[/quote]

So which way do you want it?
Cephus


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 2 of 2 [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron